´╗┐

Acupunctuur


Acupunctuur is een veilige en effectieve behandelmethode waarbij zeer dunne steriele naalden op specifieke punten op meridianen in het lichaam worden ingebracht. Meridianen worden gezien als kanalen in het lichaam waar de energie (Qi) door stroomt. Bij het prikken van de juiste combinatie van deze punten voor een bepaalde klacht of aandoening wordt een prikkel gegeven waardoor de Qi vrij kan stromen en het lichaam wordt aangezet om zijn natuurlijke balans te herstellen.

Lichamelijke, emotionele en geestelijke ontwikkeling beïnvloeden elkaar voortdurend. Klachten worden dan ook niet gezien als een op zichzelf staand verschijnsel. Bij het gelijktijdig optreden van meerdere klachten kijk ik of er sprake is van samenhang en wat de onderliggende oorzaak kan zijn. Ik maak dan vaak gebruik van kruidenformules om dit proces te ondersteunen.


afpsraak
Ooracupunctuur

Als aanvulling kunnen ook naaldjes op specifieke punten in de oorschelp worden aangebracht. Ooracupunctuur is een moderne ontwikkeling binnen de acupunctuur. Bijvoorbeeld bij stress, acute pijnen of verslavingsproblemen.

Moxatherapie

Bij de acupunctuurbehandeling kan gewerkt met moxa; dit is bijvoetkruid. Met behulp van een moxalamp, of met moxa op de naald worden punten extra gestimuleerd door warmte.