Chinese Kruidentherapie


In China is de kruidentherapie de belangrijkste pijler van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Onder kruiden worden alle natuurlijke geneeskrachtige middelen verstaan, zowel uit het planten- als mineralenrijk.


Een kruidenformule bestaat uit een zorgvuldig op maat samengestelde combinatie van meerdere kruiden die specifiek voor u wordt gemaakt, toegespitst op uw klachten. Ieder kruid heeft specifieke eigenschappen en hierdoor zijn eigen werking. Er wordt gestreefd om niet alleen de symptomen maar ook de onderliggende oorzaak van de klacht aan te pakken.

Ik werk met kruidenformules die ik bestel bij Five Elements of de Natuurapotheek. De Natuurapotheek maakt de medicijnen receptuur volgens GMP, Good Manufacturing Practices een kwaliteitsnorm voor de farmaceutische industrie en ISO 9001 richtlijnen en zijn dus volgens apotheeknormen gecertificeerd. De kruiden zijn van biologisch hoogstaande kwaliteit en bevatten geen substanties van beschermde planten of dieren. De kruiden worden bij u thuis bezorgd.


afpsraak

Gebruiksaanwijzing Chinese Kruidenformules - Granulaat


Dosering

De standaarddosis is driemaal daags 2 gram. Indien u een hogere of lagere dosis moet gebruiken wordt dit altijd duidelijk door mij aangegeven. Bij het granulaat wordt een maatlepeltje geleverd. Een afgestreken maatlepeltje is 1 gram. Indien er een houten lepeltje bij de kruiden zit is een bol lepeltje 1 gram.

Gebruik

Los 2 gram twee- of driemaal daags op in een beetje lauwwarm water. Meng dit goed en drink het op. Eventuele resten opnieuw met lauwwarm water opdrinken. De kruiden kunnen het best een kwartier voor of een half uur na de maaltijd worden ingenomen. Als u een dosis vergeten bent in te nemen dan kunt u die nog voor het slapen gaan innemen.

Voedingsadvies

Levensmiddelen worden op dezelfde manier ingedeeld als kruiden, met een eigen temperatuur, smaak en werking. Goede voeding is de basis voor een gezond lichaam en het beste medicijn. Ik geef daarom, indien nodig, ook voedingsadviezen.