"The Tao produced the One
the One produced the Two
the Two produced the Three
and the Three produced All Things.
All Things carry Yin and hold to Yang;
Their blended Influence brings Harmony."
Lao Zi


Traditionele Chinese Geneeskunde


De Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG) vindt haar oorsprong in het Taoïsme en is al ruim 2000 jaar oud. Door nauwkeurige observatie van de natuur kreeg men meer kennis en bewustzijn over de mens, de natuur en de relatie tussen beide. De Chinezen ontwikkelden een zeer concreet geneeskundig systeem met een eigen fysiologie, diagnostiek en behandelmethoden zoals acupunctuur en kruidentherapie. Het voelen van de pols en het bekijken van de tong is onderdeel van het onderzoek. Deze eeuwenoude kennis is nog steeds van toepassing op het moderne leven.


TCG gaat uit van het holistische principe dat de mens een onlosmakelijk onderdeel van de kosmos is en gaat uit van de eenheid van lichaam en geest. Een gezond mens is in balans met zichzelf en zijn omgeving.

Dit is een belangrijk uitgangspunt in de Chinese Geneeswijze. In dit verband is het geen verrassing dat TCG in de eerste plaats uitgaat van het voorkomen van ziekte door een levenshouding die aangepast is aan het ritme van de natuur. De behandeling wordt toegespitst op ieder mens persoonlijk en als zodanig krijgt u een behandeling op maat.

afspraak